dimecres, 16 de març del 2016

Llocs per visitar Catalunya


El Temple Expiatori de la Sagrada Família, basílica coneguda habitualment com la Sagrada Família, és un dels exemples més coneguts del modernisme català i que ha esdevingut tot un símbol de Barcelona. Obra inacabada de l'arquitecte català Antoni Gaudí, és al barri de la Sagrada Família, a Barcelona.


El Museu Nacional d'Art de Catalunya, també conegut per les seves siglesMNAC, és un museu d'art situat a Barcelona que agrupa totes les arts amb la missió de conservar i exhibir la col·lecció d'art català més important del món, mostrant-lo en la seva totalitat, des del romànic fins a l'actualitat.El seu actual director és Josep Serra.

                                http://www.iorr.org/tour05/jpg/20070712_i10.jpg



 El Gran Teatre del Liceu, popularment conegut simplement com el Liceu, és un teatre d'òpera situat a la Rambla de Barcelona. Es va inaugurar el 4 d'abril de 1847, tot i que la seva història comença el 1837. Va ser, pel seu aforament, el teatre d'òpera més gran d'Europa durant els seus primers cent anys.



El Park Güell és un gran jardí amb elements arquitectònics situat a la part alta de Barcelona, al vessant del turó del Carmel que mira al mar. Va ser dissenyat per l'arquitecte Antoni Gaudí, màxim exponent del modernisme català, construït entre els anys 1900 i 1914 i inaugurat com a parc públic el 1926. Té una extensió de 17,18 hectàrees, això fa que sigui una de les obres arquitectòniques més grans del sud d'Europa. El 1984 la UNESCO va declarar el Park Güell Patrimoni de la Humanitat.


Catalunya en Miniatura és un parc temàtic situat a Torrelles de Llobregat (Baix Llobregat). Va ser inaugurat l'any 1983 i és un dels parcs en miniatura més grans del món i el més extens dels 14 complexos de reproduccions en miniatura existents a Europa. Compta amb 147 maquetes d'edificis de Catalunya i de totes les obres rellevants d'Antoni Gaudí.

                                http://espirituviajero.com/wp-content/uploads/2012/07/Foto-23.jpg

La Generalitat de Catalunya és el sistema institucional en què s'organitza políticament l'autogovern de Catalunya. Té el seu origen en les diputacions permanents creades per governar l'administració entre reunions de les Corts als diferents territoris de la Corona d'Aragó i que donaren lloc a la Diputació del General del Principat de Catalunya (1359), a la Diputació del General del Regne d'Aragó (1362) i a la Diputació del General del Regne de València (1412). La seva seu oficial és el Palau de la Generalitat de Catalunya a la ciutat de Barcelona.



                              

El Monument a Colom és una de les estàtues més famoses de la ciutat de Barcelona. Construïda en homenatge al descobridor Cristòfor Colom; està erigida a la plaça del Portal de la Pau, punt d'unió entre el sud de la Rambla i el Passeig de Colom, davant del port de Barcelona, a l'antiga Porta de la Pau. A l'interior de la columna hi ha un ascensor que permet de pujar fins a la semiesfera situada sota els peus de l'estàtua, des d'on es pot atalaiar la ciutat.

                                         http://blog.all-ways.be/wp-content/uploads/2012/09/sized_P9128798.jpg

El parc de la Ciutadella és un parc públic situat al districte de Ciutat Vella, de Barcelona, al triangle comprès entre l'Estació de França, l'Arc de Triomf i la Vila Olímpica, entre el passeig de Pujades, el passeig de Picasso i el carrer de Wellington. Disposa de deu accessos i té una extensió de 17,42 hectàrees.

                             http://poloniabarcelona.pl/wp-content/uploads/2012/08/parc-de-la-ciutadella.jpg

PortAventura European Destination Resort és un complex turístic format per un parc temàtic (PortAventura Park), un parc aquàtic (Costa Caribe Aquatic Park), 4 hotels tematitzats i un centre de convencions. Es troba al Tarragonès, entre Salou i Vila-seca. El parc va ser inaugurat l'1 de maig del 1995. Va ser el primer parc temàtic de l'Estat Espanyol i actualment és un dels que presenta certs beneficis. PortAventura ara mateix rep uns 4 milions de visitants a l'any.
Està dividit en 6 grans zones temàtiques: Mediterrània, Polinèsia, Xina, Mèxic, Far West i SésamoAventura.

La Font màgica de Montjuïc, o simplement anomenada Font de Montjuïc o Fonts Màgiques, es troba a l'Avinguda de la Reina Maria Cristina, al costat del Poble Espanyol a Montjuïc (Barcelona). És l'element principal d'un conjunt de jocs de llum i aigua que es desenvolupa en tot l'eix des del Palau Nacional fins a la Plaça d'Espanya, que inclou cascades i estanys i, a la part baixa, fileres a banda i banda de l'avinguda, sortidors il·luminats.

3 comentaris:

  1. M' agradaria molt anar a Catalunya en miniatura, gràcies per la informació

    ResponElimina
  2. Jo vaig anar al Liceu i va ser molt bonic! Vaig veure una obra de Michael Jackson, fantàstica.

    ResponElimina
  3. m'ha agradat molt la fotografia de Catalunya

    ResponElimina